A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Varni skozi jesen

2022-06-09T08:57:01+02:00

Drage družine in prijatelji,

po lepem poletju je jesen pred vrati. Stanovalke in stanovalci so lahko v zadnjih tednih veliko časa preživeli zunaj in z različnimi aktivnostmi smo poskrbeli za veliko pestrosti. Sedaj v času poznega poletja nam letine jabolk in grozdja prinašajo vrhunce sezone kot vsako leto. Veliko starejših se že veseli priprave najljubših jedi z zrelimi sadeži in na skupna praznovanja ob koncu letine v bivalnih enotah in seveda ob upoštevanju potrebnih zaščitnih ukrepov.

Dobro pripravljeni za jesen

Na žalost se številke pri koroni že sedaj višajo in hladnejši čas bo za nas v tem letu predstavljal še večji izziv. Naše načrte za postopno uvajanje zaščitnih ukrepov proti COVID-19 smo na osnovi izkušenj iz preteklih mesecev ponovno prilagodili in povečali zaloge zaščitne opreme. Naše interne smernice, ki temeljijo na pojavu okužb v bližnji in širši okolici doma, nam omogočajo, da se lahko hitro odzovemo na povečanje okužb. To je do sedaj zelo dobro delovalo in tako smo omogočili zaščito ljudi, za katere skrbimo, in tudi naših sodelavcev.

Zato vas še nadalje prosimo, da nas pri tem podpirate in natančno upoštevate določila naših timov. Glede ne položaj vezan na korono vas bomo nemudoma obveščali o potrebnih spremembah. Sedaj smo že nabrali veliko izkušenj in lahko se zanesete, da bomo določila glede obiskov zaostrili samo v primeru, če bo to nujno za zaščito naše skupnosti v domu. Najnovejše študije še vedno pravijo, da je visoka starost daleč največji faktor tveganja za težki potek obolenja s COVID-19. Naš najvišji cilj je, da v naših domovih ne pride do obolenj. Vi lahko k temu bistveno prispevate in tudi dajete dober zgled za druge.

Zaščitimo samega sebe in druge s cepljenjem proti gripi

Še posebej v času COVID-19 priporoča tudi ministrstvo za zdravje cepljenje proti gripi, da bi tako učinkovito preprečili obolevanje za gripo ter zaščitili sebe in našo družino. Pridružujemo se temu priporočilu, zato bomo v domovih poskrbeli, da bodo cepljeni vsi stanovalci in zaposleni, ki to želijo. Cepljenje priporočamo tudi vsem obiskovalcem v domovih in vas prosimo, da se o tem pogovorite z vašim zdravnikom.

Splošni previdnostni ukrepi

Četudi so ti ukrepi že poznani, so še posebej pomembni v prihajajoči sezoni, ko se povišano pojavljajo prehladna obolenja. Zaradi tega bi vas želeli ponovno opomniti: prosimo vas, da ne prihajate na obisk, če ste prehlajeni, če imate vročino ali se na splošno počutite bolne. Če kašljate ali kihate, si pokrijte usta in nos s papirnatim robčkom oziroma z vašim komolcem (ne z rokami), nemudoma zavrzite robček in si za tem umijte roke.

V času obiska nosite zaščitno obrazno masko in pazite na razdaljo. Prosimo vas, da še nadalje pazite na dosledno higieno rok: umivanje in dezinfekcija rok. Poleg tega vas prosimo, da upoštevate vse dodatne ukrepe, ki jih glede na stopnjo okuženosti v okolici v skladu z našimi smernicami sprotno določi vodstvo doma.

Lahko se tudi zanesete na to, da izvajamo vse ukrepe za zaščito starejših in vas bomo seveda sproti o vsem obveščali.

Prisrčno se zahvaljujemo za vaše razumevanje in za vašo pomoč!

Z najlepšimi pozdravi
Vaš SeneCura tim

Skip to content