A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Socialna oskrba2023-05-17T12:33:56+02:00

SeneCura: Nega in oskrba po načelu »Blizu ljudem«

Svoje vodilo »Blizu ljudem« živimo vsak dan. Tudi tako, da našim stanovalkam in stanovalcem nudimo raznolike aktivnosti, s katerimi želimo prispevati h kar najboljšemu počutju, jim ohraniti veselje do življenja in podariti veliko lepih trenutkov.

S skupnimi aktivnostmi do večjega veselja do življenja.

 

Pester program aktivnosti

Dolgčas vam pri SeneCuri zagotovo ne bo. Številne aktivnosti, kot so skupni popoldnevi z družabnimi igrami, pevske urice, fitnes programi ali bralni krožki, potekajo redno in vnašajo veliko raznolikosti. Prav tako so priljubljeni kreativni krožki in z izdelki stanovalcev smo pripravili že marsikatero razstavo. Naši oskrbovalci se vedno znova domislijo nečesa novega in z veseljem sledijo željam in spodbudam stanovalcev.

Vključeni v lokalno življenje

Enako kot naši stanovalci, tudi mi dajemo velik poudarek tradiciji in običajem, ki jih slavnostno praznujemo skozi vse leto od velike noči do božiča. Vrhunec dogajanja predstavlja naša poletna zabava in regionalna praznovanja, kot so žegnanja ali praznovanja občinskih praznikov.

Med naše prioritete spada negovanje  socialnih stikov in vključevanje  v življenje v lokalnem okolju. S pomočjo tesnega vključevanja družine in prijateljev, ter sodelovanja z občino, vrtci, šolami in  društvi, postanejo naši domovi srečevališče generacij.

Pomembna opora v prostovoljstvu

Veseli smo nenadomestljive podpore s strani naših prostovoljcev. Spremljajo nas na sprehodih, izletih, pri opravilih in obiskih zdravnika, ali pa z našimi stanovalci pokramljajo ob kavici. Zelo smo hvaležni, da si vzamejo čas in ga preživijo z nami.

Optimalna prehrana »Z užitkom zdravo«

Dobra hrana bistveno prispeva k dobremu počutju in h kakovosti življenja naših stanovalcev in stanovalk. Skupno krepčilo in uživanje ob hrani je pogosto vrhunec dneva za starejše v socialnih zavodih SeneCure. V naših kuhinjah vsak dan sveže kuhamo. Pri tem je v ospredju kombinacija okusa in kakovosti. Še posebej v starosti je pomembna zdrava, uravnotežena prehrana. Vsi naši obroki so sestavljeni po najnovejših spoznanjih iz prehranskih ved in na ta način zagotavljajo oskrbo z vsemi pomembnimi hranili, vitamini in minerali.

Stanje prehranjenosti naših stanovalcev je za nas pomemben indikator kakovosti. Zato že ob prihodu povzamemo prehranske navade in želje ter jih upoštevamo pri zagotavljanju prehrane. Poleg spremljanja prehranskega stanja uvajamo tudi prehranske vizite, kjer strokovnjak s področja prehrane svetuje morebitne dodatke ali druge ukrepe.

Večerja v soju sveč: Restavracija s 5 zvezdicami za vse

Za starejše ljudi, ki potrebujejo zdravstveno nego, je obisk restavracije večinoma zelo težaven ali morda celo nemogoč. Zato SeneCura z Večerjo v soju sveč pripelje restavracijo kar v dom. Stanovalec bo v  lepem ambientu, v družbi družine in prijateljev užival ob postreženem več hodnem meniju kuharskih mojstrov. Slavnostno okrašene mize, svečniki in vinska karta ter izbrano sestavljen meni razvajajo naše goste. Prijetno večerno vzdušje in slastni okusi, ki poskrbijo za lepe trenutke.

Želje se uresničijo – SeneCurina “Srčna želja”

Vsako leto SeneCura izpolni prav posebne velike in majhne srčne želje svojih stanovalk in stanovalcev. Pa naj bo to vožnja z motornim kolesom skozi slikovito vinogradniško pokrajino, obisk nekdanjega podjetja, vožnja s traktorjem, obisk presenečenja pri starih prijateljih, dan v poletnem kopališču ali obisk nogometne tekme. Tim SeneCure je izpolnil že zelo raznolike želje. Del tega so prav tako bili obiski gora, kamor so se včasih radi povzpeli naši stanovalci in nostalgična popotovanja po Jadranu. Takšni trenutki so nepozabni tako za stanovalce kot tudi za osebje SeneCure.

Počitniška izmenjava

Cilj “Počitniške izmenjave” pri SeneCuri je omogočiti počitnice starejšim, ki potrebujejo nego. Stanovalci počitnice v spremstvu negovalcev, ki jih poznajo in jim zaupajo, preživijo v enem izmed gostujočih SeneCura domov. Za počitniške goste pripravijo raznolik program, ki obsega tako izlete v bližnjo okolico kot tudi obisk lokalnih znamenitosti. Tudi okušanje lokalnih dobrot sodi zraven.

V slovenski SeneCuri smo v postopku pridobivanja vse potrebne dokumentacije za začetek izvajanja “Počitniške izmenjave”.

Živahni (živalski) prijatelji

To so naši najboljši prijatelji, spremljevalci na poti, partnerji za celo življenje, terapevti na štirih tačkah – živali lahko na različne načine obogatijo naše življenje. Ravno starejšim ljudem pomenijo njihovi ljubljenčki ali živali-terapevti več, kot lahko opišemo z besedami. Ni važno, ali je to pes, mačka ali kanarček. Študije dokazujejo, da lahko živali pogosto omilijo fizične in psihične bolečine bolj, kot kakršnokoli drugo sredstvo. Zato so živali pri nas vedno znova dragi gostje.

Terapevti na štirih tačkah

Štirinožni terapevti poskrbijo za popestritev in veselje pri starejših. Izučeni terapevtski psi bistveno prispevajo k višanju kakovosti življenja. Pogosto navežejo stik tudi z ljudmi z demenco in spodbujajo njihovo socialno interakcijo.

Za več informacij nas pokličite na +386 (0)4 510 63 00 ali nam pišite na ziri@senecura.si. Z veseljem vas bomo obvestili o naši ponudbi nege in podpore v SeneCura Žiri.

Skip to content